We begrijpen dat de eerste afspraak best spannend kan zijn, maar we zijn hier om je te begeleiden en te zorgen voor een comfortabele ervaring. Hier is wat je kunt verwachten tijdens je eerste afspraak:

Het intake proces in vijf stappen

1. Ontvangst

Bij binnenkomst kan je direct plaatsnemen in de wachtkamer. De fysiotherapeut je persoonlijk ophalen en begeleid je naar een behandelkamer. Hier controleren we gegevens zoals : naam, geboorte datum, adres en (type)zorgverzekering. 

2. Vraaggesprek

Het vraaggesprek is een essentieel onderdeel van je eerste afspraak. De fysiotherapeut zal gerichte vragen stellen om een uitgebreid beeld te krijgen van je klachten en eventuele medische geschiedenis. Dit proces helpt ons om de mogelijke oorzaak van je klachten te identificeren om beter te kunnen onderzoeken en behandelen.

3. Lichamelijk onderzoek

Na het bespreken van je klachten zal de fysiotherapeut een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Dit omvat verschillende tests en metingen om te peilen waar je klacht vandaan komt en proberen we de onderliggende oorzaken te identificeren. Het lichamelijk onderzoek is ontworpen om ons te helpen begrijpen hoe we je het beste kunnen helpen.

4. Bepalen of fysiotherapie geschikt is

Op basis van de verkregen informatie zal de fysiotherapeut beoordelen of fysiotherapie de meest geschikte behandelingsoptie voor jou is. Als dit het geval is, zullen we samen bespreken wat je kunt verwachten van het behandelproces.

5. Opstellen van een behandelplan

Indien fysiotherapie geschikt is voor jouw situatie, stellen we een op maat gemaakt behandelplan op. Dit plan kan bestaan uit oefeningen, mobilisaties, massages, en andere therapeutische interventies om je herstel te bevorderen. We streven ernaar om duidelijke doelen vast te stellen en samen te werken aan een effectieve en duurzame oplossing voor jouw klachten.

Benodigdheden voor je eerste afspraak

Om ervoor te zorgen dat je eerste afspraak soepel verloopt, is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:

  • Zorgverzekering check: Check je zorgverzekering vooraf. Als je aanvullend verzekerd bent, worden de eerste behandelingen vaak vergoed. Als je dat niet bent, zijn de kosten voor eigen rekening. De fysiotherapeut kan deze info niet altijd inzien, maar je zorgverzekeraar wel. Je bent zelf verantwoordelijk voor controle en het bijhouden van behandelingen.

  • Comfortabele kleding: Draag comfortabele kleding bij je bezoek. Soms moet je vrij kunnen bewegen voor oefeningen of mobilisaties. Ook kan het handig zijn als je makkelijk je kleding kunt uittrekken voor behandeling of onderzoek.

  • Douchen voor de behandeling: Maakt de ervaring aangenamer voor jou, de therapeut én de cliënt na je. Plus, wie houdt er niet van een frisse start?

  • Een grote (strand)handdoek: Breng een grote handdoek mee om op te liggen op de behandelbank en een kleinere handdoek voor je gezicht.

Nu je weet wat je te wachten staat ben je helemaal klaar voor je eerste afspraak. Bij Fysiotherapie Overschie staan we klaar om je te begeleiden op je reis naar herstel en welzijn. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of om je eerste afspraak in te plannen. We kijken ernaar uit om samen aan je gezondheid te werken!