Medische fitness is een vorm van fitness die begeleid wordt door een fysiotherapeut met affiniteit met sportfysiotherapie.

Wat kunt u bereiken door medische fitness te gaan doen?

  • Het vergroten van uw algemene lichamelijke fitheid
  • Het vergroten van uw uithoudingsvermogen
  • Het vergroten van uw lenigheid
  • Het vergroten van uw spierkracht
  • Het verhogen van uw weerstand

 Wat wordt er gedaan tijdens de medische fitness?

  • Krachttraining
  • Coördinatieoefeningen
  • Conditietraining

Sommige onderdelen worden op basis van leeftijd of medische achtergrond niet, of sterk aangepast uitgevoerd. In principe voert u uw trainingsschema zelfstandig, maar onder begeleiding uit.  

Wie kan zich opgeven voor medische fitness?
Vrijwel iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke beperkingen, die wat aan verantwoorde lichaamsbeweging wil doen kan deelnemen aan Medische fitness.

U hoeft er geen sportman/sportvrouw voor te zijn. Ook mensen die niet in de praktijk onder behandeling zijn kunnen zich opgeven.

Wat heeft u nodig voor Medische Fitness?
Naast makkelijk zittende sportkleding en sportschoenen (bij voorkeur zonder zwarte zolen) dient u een handdoek mee te nemen die u tijdens de oefeningen om hygiënische redenen gebruikt.

Eerste afspraak:
Uw belt of komt langs de praktijk om een afspraak te maken. Tijdens dit eerste gesprek gaat de fysiotherapeut met u bespreken wat u doelen zijn en wat uw beperkingen zijn. Dan gaat u met de therapeut een klein rondje maken langs de toestellen. U moet dan denken aan een stukje fietsen een arm en een been oefening zodat de therapeut kan bepalen wat wel en niet kan. Voor de volgende keer maakt u weer een afspraak met de therapeut om het schema verder uit te breiden. U kunt zelfstandig komen trainen als u de meeste apparaten zelf kan instellen. U kunt daarna natuurlijk altijd vragen stellen aan de aanwezige therapeut.

Openingstijden fitness:

Maandag:      8.00  –  21.00
Dinsdag:        8.00  –  20.00
Woensdag;    8.00  –  15.00
Donderdag:   8.00  –  21.00
Vrijdag:          8.00  –  15.00

Kosten:
De kosten voor medische fitness zijn afhankelijk van het aantal maal per week dat u komt. Indien u 1 maal per week komt kost het slechts €25,00 per maand en bij onbeperkte toegang tijdens openingstijden betaalt u €30,00 per maand. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Indien u zich voor de 1e van de laatste maand van deelname afmeldt, wordt het inschrijfgeld verrekend met de laatste maand.

Belangrijk:
In de praktijk worden behandelingen gegeven door de werkzame fysiotherapeut, door het beperkte aantal apparaten zullen wij moeten stellen dat de fysiotherapeutische behandeling ten alle tijden voorrang heeft op de beschikbare apparaten, hierover is uiteraard overleg altijd mogelijk.